Gå videre til innhold
Det er lett å glemme en gryte som står og koker. Komfyrvaktens jobb er å sørge for at strømmen kuttes dersom det er fare for brann.  Foto: Gaelle Marcel/Unsplash
Det er lett å glemme en gryte som står og koker. Komfyrvaktens jobb er å sørge for at strømmen kuttes dersom det er fare for brann. Foto: Gaelle Marcel/Unsplash

Blogginnlegg -

Komfyrvakten – en trygg vaktmester

Komfyrvakten har pådratt seg et dårlig rykte hos enkelte. De tenker at den er en unødvendig og fordyrende installasjon på det nye kjøkkenet og vil kutte den ut. Det er ikke nødvendigvis smart.

Komfyrvaktens jobb er nemlig å overvåke kokeplatene og varsle dersom det oppstår fare for brann.

Hva skjer om guttungen klarer å skru på en plate hvor du hadde plassert en tom gryte? Eller om du i stresset med å få klart alt til et selskap glemmer å følge med på alt som står og koker og putrer? Tørrkoking eller svidd mat i ovnen kan gi overoppheting. Dersom du har komfyrvakt vil du allikevel være trygg.

Hvordan fungerer egentlig komfyrvakten?

Komfyrvakten gir først et alarmsignal, Dersom ingen foretar seg noe i løpet av kort tid, vil den bryte strømmen. Dermed er du sikret at situasjonen ikke eskalerer til en boligbrann.

Rent teknisk består en komfyrvakt av to deler; en sensor som plasseres over komfyren/platetoppen, og en strømavbryter som plasseres bak komfyren eller i sikringsskapet. 

Påbudt siden 2010

I 2010 kom det krav til komfyrvakt, at det skal være installert som en del av det faste elektriske anlegget. Dette kravet gjelder kun for eldre bygg dersom du legger opp en ny kurs til komfyren, men sikkerheten er naturlig nok ikke mindre viktig selv om huset du bor i er bygd før 2010. 

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Sven Arild Bransdal

Sven Arild Bransdal

Markedssjef 97012586

Relatert innhold

Norges største elektriker-kjede

EL-PROFFEN er Norges største elektrikerkjede med over 5000 elektrikere som er stasjonert over hele landet. Med et høyt fokus på kvalitet, pålitelighet og innovative løsninger utfører vi elektroarbeid innen alle fagfelt for både privat og næring. Vi gir deg tips og råd knyttet til blant annet belysning, energisparing og sikkerhet.

EL-PROFFEN
Juraveien 4
4656 Hamresanden
Norge