Gå videre til innhold
EL-PROFFENs kjedekontor i Kristiansand.
EL-PROFFENs kjedekontor i Kristiansand.

Pressemelding -

EL-PROFFEN med stor vekst i 2020

I 2020, året som inneholdt flere spenningsmomenter enn de fleste andre år, ender EL-PROFFENs økonomiske resultater klart opp. Med en vekst i driftsresultat på hele 33%, og vekst i årsresultat på over 28 %, har kjeden kommet styrket ut av 2020.

God økning i konsernet

Driftsinntektene i konsernet EL-PROFFEN vokser og er for første gang over 1,4 milliarder norske kroner.

Nær 7 milliarder i kjeden

Den totale omsetningen i medlemsbedriftene har nå økt til nær 7 milliarder kroner. Det er enda høyere enn det administrerende direktør Stein V. Fossner forventet ved kjedens 20-årsjubileum, og tallene viser at også desember hadde en omsetning over normalen.

En fordel å være mange

Å være Norges største elektrikerkjede har store fordeler, også i en situasjon som den Norge havnet i etter nedstengningen 12 mars 2020. Det har gjennom året vært ulik grad av tilgjengelighet for installatørene, og spesielt i mars og april var det usikkerhet rundt hvor mye en kunne bevege seg inn i private hjem eller hos bedrifter. Uten tilgang til bygget lar det seg naturlig nok ikke gjøre å installere hverken sikringsskap, downlights eller andre elektroprodukter. Dette løste seg imidlertid fort, og på en måte hvor smittevernet hele tiden har vært bra.

Det har også vært en balansegang i markedet mellom anledning til å gjennomføre prosjekter, og økonomisk sikkerhet til å ta investeringene. Mange kunder har hatt god tid til å gjøre små og store prosjekter, men den økonomiske hverdagen har noen steder vært vanskelig å forutse. Med medlemsbedriftene jevnt fordelt over hele landet har EL-PROFFEN likevel kunne holde leveransene på et godt nivå gjennom hele 2020.

Related links

Emner

Kategorier


EL-PROFFEN er Norges største elektrikerkjede med over 5000 elektrikere. Dette gjør at vi kan tilby våre kunder høy service over hele landet. Vi utfører elektroarbeid inne alle fagfelt for både private og næring. Vi gir deg tips og råd knyttet til belysning, energisparing og sikkerhet.

Kontakter

 Stein V. Fossner

Stein V. Fossner

Pressekontakt Administrerende direktør + 47 97 60 40 40

Relatert innhold

Norges største elektriker-kjede

EL-PROFFEN er Norges største elektrikerkjede med over 5000 elektrikere som er stasjonert over hele landet. Med et høyt fokus på kvalitet, pålitelighet og innovative løsninger utfører vi elektroarbeid innen alle fagfelt for både privat og næring. Vi gir deg tips og råd knyttet til blant annet belysning, energisparing og sikkerhet.

EL-PROFFEN
Juraveien 4
4656 Hamresanden
Norge